Пловдивският кмет бе на Василица в "Столипиново"

Мисия Пловдив

14-01-2019, 14:31

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ромите днес празнуват Василица

Банго Васил е!

Домакините бяха подготвили кратко театрално представление.

На днешния ден, на който се отбелязва настъпването на Ромската нова година, кметът на Пловдив Иван Тотев посети празника в квартал „Столипиново“. Освен песни и танци домакините бяха подготвили кратко театрално представление.

На специална томбола бяха раздадени символични награди, а най-голямата петелът – Гошо, се падна на 28-годишния Асен.

„Хубава и успешна нова година, още повече че Пловдив е и Европейска столица на културата. Нека покажем, че сме заедно и че можем да живеем в дух на разбирателство в Пловдив.

Част от проектите на Пловдив – Европейска столица на културата ще се реализират в квартал „Столипиново“, посочи кметът Иван Тотев и припомни за образователните и културни проекти, които се провеждат със съдействието на районното кметство – посещения на различни театрални постановки, куклен театър и т.н. на деца и възрастни.

Ромската нова година се отбелязва с особена почит и е най-големият празник в квартал „Столипиново“, като традиционно се отбелязва всяка година на 14 януари.

Днес на тържеството присъстваха районният кмет Николай Чунчуков, заместник-кметът Александър Държиков и изпълнителният директор на фондация „Пловдив 2019“ Кирил Велчев.

„За нас е голяма радост, че присъствате тук, на нашия празник“, заяви Антон Карагьозов и благодари за съдействието на Община Пловдив по отношение на образователните проекти, които се провеждат в квартала.

Празникът продължи с много песни и танци.