Задържаха двама крадци - баща и син в Асеновград

11 криминални престъпления бяха регистрирани в Пловдивско

През изминалото денонощие на територията на ОДМВР – Пловдив са регистрирани 11 криминални престъпления – незаконно оръжие, 3 кражби и 7 други. Разкрити са 7 престъпления.

- Жител на Перущица бе задържан за едно денонощие за притежание на наркотици. В събота, при полицейска проверка в града било установено, че 31-годишен пътник в лек автомобил „Мазда“ държи в себе си 11 пакетчета с марихуана. Срещу мъжа е образувано бързо производство.    

- Бързо производство е образувано срещу 55-годишен мъж от село Дълго поле за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси. Вчера хисарски полицаи установили, че той съхранява в дома си ловна пушка и 22 патрона без необходимите разрешителни документи.

- Двама криминално проявени и осъждани жители на Асеновград били задържани за поредно посегателство. В неделя полицаи от града  започнали работа по сигнал, че от новострояща се къща над квартал „Баделема“ с взлом били отнети електрически трион, няколко бормашини и кабели на стойност около 1000 лева. В резултат на организираните издирвателни действия за броени часове било установено, че кражбата е дело на 46-годишен мъж и 21-годишния му син. Допълнително били събрани доказателства, че на 11 януари по-възрастният направил опит да задигне различни инструменти и строителни материали за около 300 лева и от съседен частен имот в процес на строеж. С полицейска заповед двамата са задържани за едно денонощие. Цялостното документиране на случаите продължава разследващ екип от районното управление.  

- Дрогиран водач бе засечен вчера в Пловдив. Около 14.10 часа, на ул. „Бачо Киро“ автопатрул на Първо РУ спрял за проверка лек автомобил „Деу“. Зад волана бил 25-годишен жител на града във видимо неадекватно състояние и последвалият тест с апарат за употреба на наркотици дал положителен резултат. Половин час по-късно пътни полицаи се отзовали на сигнал за катастрофа с материални щети между лек автомобил „Фолксваген“ и товарен автомобил „Пежо“ в района на 114 км на АМ „Тракия“, посока София. С дрегер било установено, че зад волана на първата кола бил седнал 58-годишен мъж от Стамболийски, който  употребил алкохол 2 промила. Спрямо двамата нарушители са взети 24-часови мерки за неотклонение, образувани са бързи производства.