Нов успех за Община Белица

Проектът "Културен мост през вековете“ е оценен на първо място

Белица се радва на нов успех. На срещата, проведена в Скопие в присъствието на заместник-министрите на България и Македония Томислав Дончев и Кочо Ангушев, кметът на Община Белица донесе новината за одобрения Проект по Втора покана - Приоритетна ос 2 „Туризъм“ в рамките на програмата Interreg - IPA ТГС България - Бившата югославска република Македония, № CB006.2.21.107.
За Белица одобреният проект финансира втория етап за вътрешен ремонт на сградата на читалище „Георги Тодоров 1885“ на стойност 438 588,94 лв.
Проектът „Културен мост през вековете“ е оценен на първо място в списъка на класираните проекти с 95,5 точки, с водещи партньори Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ - Белица и Община Белица .
Партньор 2 е Центърът за развитие на Източния район за планиране със седалище град Щип - директор Драгица Здравева.
По първа покана на Приоритетна ос 2 „Туризъм“ в рамките на програмата Interreg - IPA ТГС България - бившата югославска република Македония, в изпълнение на проекта "Възстановяване на обекти с историческо и културно значение и опазване на материалното и нематериално културно наследство в Белица и Македонска Каменица", с реф. № CB006.1.21.191, с договор за субсидия № РД-02-29-272 / 19.09.2017 г., първият етап се реализира основен ремонт - енергийна ефективност върху сградата на читалището. За него община Белица осигури 300 хил.лева съфинансиране. Сега усилията на кмета Ревански са насочени към втория етап за изпълнение на одобрения проект.