Среща "Младежта говори за ЕС“ се провежда в Пловдив

Представят платформите "Този път ще гласувам“ и "Какво прави Европа за мен“

Днес от 11:30 ч. в Пловдив се провежда дискусионна среща с младежи на тема „Младежта говори за Европейския съюз“, организирана от Информационен център „Европа Директно - Пловдив“ в партньорство с Националния център за контакт по програма „Европа за гражданите“. На срещата представят  платформите „Този път ще гласувам“ #ThisTimeIam Voting и „Какво прави Европа за мен“ и обсъждат въпроси, свързани с участието на младите хора в изборите за Европейски парламентпрез м. май 2019 г.

Събитието бе официално открито от ръководителя на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев, който представи успехите и предизвикателствата в актуалното развитие на ЕС.

На събитието представят и възможностите за финансиране по програма „Европа за гражданите“, както и примери за успешни проекти по мярка 2.3 „Проекти на гражданското общество“, стимулиращи формирането на информирано и активно гражданско общество.

Срещата е в сградата на ректората на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, Пловдив, ул. „Цар Асен“ № 24, 6-та аудитория. За дискусията са поканени работещи и учащи младежи от града под тепетата.