Община Пловдив обмисля да превърне стадион "Пловдив“ във футболен

Общината се ангажира да изгради друг стадион специално за лека атлетика

Община Пловдив обмисля да превърне стадион „Пловдив“ във футболен. Причината за това е, че по изискванията на УЕФА и ФИФА стадионите, на които могат да се провеждат европейски или световни първенства, трябва да са само футболни.

„За да не изпусне град Пловдив този род първенства, обмисляме да направим стадион „Пловдив“ само за футбол с капацитет около 50 000 места“, обясни кметът Иван Тотев, който през изминалата седмица е провел съвместна среща с премиера на България Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

Никой от другите стадиони в града не може да достигне необходимия капацитет от минимум 40 000 места.

„Това означава да променим етап 1 от реконструкцията на стадион „Пловдив“ по отношение на дейностите, които ще се извършват, като запазим стойността на строително-ремонтните дейности на 15 милиона лева“, уточни кметът Иван Тотев.

Община Пловдив се ангажира да направи допълнителна инвестиция и да изгради друг стадион, който да е специално за лека атлетика.

Предстои да се организират срещи и въпросът да бъде обсъден с различни спортни клубове, които тренират на стадион „Пловдив“, за да се вземе окончателното решение.