Откриха тялото на удавеното момче край село Марково

Момчето се удави вчера при опит за селфи

Водолази от спасителния отряд на противопожарната охрана - Пловдив извадиха тялото на 15-годишното момче от микроязовира край пловдивското село Марково, съобщиха от пресцентъра на полицията, цитирани от БНТ. Момчето се удави вчера при опит да докаже здравината на леда на водоема.

Търсенето и изваждането на тялото на момчето беше отложено снощи заради голямата дебелина на леда, което е можело да повреди екипировката на водолазите, имало и е мъгла, коментира главен инспектор от пожарната Димитър Бришимов.

Ледът е с дебелина 4 см, което е затруднило търсенето на тялото, тъй като е имало опасност от замръзване на дихателния апарат на водолаза и да не може да изплува, уточниха спасителите.

По думите на Бришимов при тези атмосферни условия шансът за оцеляване на падналото във водата момче е много малък.

Детето е било на водоема заедно с още едно момче и момиче. Тръгнали по леда, а удавилото се момче се е опитвало да докаже, че ледът е здрав, подскачайки на него. Така то пропаднало във водата, а останалите две деца се паникьосали и вместо да се обадят на тел. 112, звъняли на свои близки. Сигналът до тел. 112 е подаден малко преди 17 ч.