НОИ отговаря на въпроси на пловдивските майки

Започна първото издание на училището за бременни и родители "Мама знае най-добре“

На 26 януари от 10:30 часа в мол Пловдив Плаза ще се проведе срещата на пловдивските майки със специалисти от Националния осигурителен институт. Лично Магдалина Чакърова, началник отдел „Краткосрочни плащания и контрол“, ще се опита да отговори на всичките им въпроси, свързани с подаването на документи и изплащането на майчинството. Темата е озаглавена „Финансови помощи и обезщетения - правата на майките и бременните жени. Какво, Къде и Как.“
Втората част от събитието ще бъде посветена на грижата за бебето. Бъдещите родители ще получат практически съвети за това какви грижи да полагат в първите дни с новороденото у дома. Лектор ще бъде Ася Демирева - консултант за бъдещи родители и един от най-добрите специалисти по кърмене.
Организаторите са подготвили персонални подаръци за всички присъстващи, както и томбола с големи награди. Лекциите на училището „Мама знае най-добре“ са безплатни, а всички желаещи да се включат трябва предварително да заявят своето присъствие като се обадят на тел. 0894406234 или 0883100044 или да пишат на e-mail: plovdiv@mamaznae.bg.
„Мама знае най-добре“ е едно от най-големите училища за бременни и бъдещи родители в страната. Неговата цел е да дава възможност на бъдещи и настоящи родители да получат ценна теоретична и практическа информация за бременността, раждането и отглеждането на бебето и за физическото и психическо здраве на майката.
Лектори в училището за настоящи и бъдещи родители "Мама знае най-добре" са утвърдени специалисти в областта на акушеро-гинекологията, както и педиатри, неонатолози, акушерки, диетолози, психолози, експерти от Националния осигурителен институт, които ще изнасят едночасови лекции по разнообразни теми.
Повече информация за училището и предстоящите теми може да откриете на: www.facebook.com/mamaznaenaidobre. Конкретно за предстоящото събитие може да прочетете тук: https://www.facebook.com/events/337761450408311/