"Ботев" стартира с равенство контролите си в Турция

Завърши 1:1 с "Радник" (Сурдулица)

Ботев (Пловдив) започва с равенство контролните си мачове от лагера в Турция, след като завърши 1:1 с Радник (Сурдулица) в приятелска среща в Белек. Попадението за "жълто-черните" реализира юношата Станислав Шопов в 78-ата минута, а голът за деветия в класирането на сръбския елит реализира Игор Златанович в средата на първата част.
Очаквано след нарушения в последните дни ритъм в подготовката, двубоят предложи повече брак и по-малко интересни ситуации пред двете врати.
Николай Киров заложи на Иван Чворович на вратата, Джонатан Перейра, Кристиан Димитров, Димитър Пиргов и Филип Филипов в защита, Радослав Терзиев в ролята на опорен халф, Лъчезар Балтанов и Васил Шопов с по-офанзивни функции, Тодор Неделев и Антон Карачанаков по фланговете и Антонио Вутов на върха на атаката.
Неделев предложи първата опасност в мача с хубав удар от фаул, принудил вратаря на сърбите със сетни да вади топката в корнер. Същото стори и Иван Чворович малко по-късно след удар с глава на противников нападател.
В 23-ата минута Радник поведе в резултата, възползвайки се от грешка на "канарчетата". Тодор Неделев сбърка лесен пас в центъра и това позволи на съперника да организира бърза фронтална атака, завършена с точен удар от Игор Златанович.
В началото на втората част в състава на Ботев бяха извършени три промени, като на вратата застана Даниел Кайзер, в центъра на защитата Костадин Ничев влезе вместо Пиргов, а Атанас Зехиров замени Радослав Терзиев.
В първите петнайсетина минути след почивката двата отбора си размениха по един пропуск, след като играч на Радник стреля опасно покрай гредата на Кайзер, а стражът на сърбите отрази удар на Антонио Вутов.
Последваха традиционните за предсезонните контроли серия от смени, като на терена за "жълто-черните" влязоха куп младоци. Кристиан Добрев, Иван Василев, Радослав Апостолов, Атанас Ташолов, Димитър Тонев и Станислав Шопов влязоха в игра, а последният успя да възстанови равенството минута след появата си.
В 78-ата Тодор Неделев намери с хубав пас в коридор Филип Филипов, който центрира към зоната на дузпата за Слави Шопов, който я посрещна с воле с десния крак и я изпрати в мрежата за 1:1.
16-годишният талант можеше да направи пълен обрат в резултата в последната минута, когато с хубав удар от фаул изпрати топката малко встрани от вратата.