"Локомотив" записа 2:2 срещу "Динамо" (Тбилиси)

Това е първата проверка в Анталия

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) записа равенство в първата си контрола на турска земя. "Черно-белите" завършиха наравно 2:2 с грузинския вицешампион Динамо (Тбилиси). Попаденията за пловдивчани бяха дело на Ален Ожболт и Димитър Илиев.
В началните минути на срещата липсваха голови положения, но няколко груби влизания на играчи на Динамо, както и на Милош Петрович, бяха санкционирани с жълти картони. В 17-та минута играч на грузинците се озова срещу Мартин Луков, но прехвърлящия му удар мина много над целта. В 19-та минута Динамо (Тбилиси) откри резултата. След подаване от дясно, Антонио Рохано бе намерен непокрит в наказателното поле и от близка дистанция порази вратата на Луков за 0:1. Локомотив отговори в следващата атака със силен изстрел с левия крак на Игор Банович, избит в корнер. При последвалия корнер Аралица засече с глава, а топката мина встрани от целта. В 36-та минута Милош Петрович бе изгонен заради втори жълт картон, а на неговото място влезе Момчил Цветанов. Точно той напредна от ляво в 39-та минута и асистира на Ален Ожболт, който засече в малкия пеналт за 1:1. Динамо бързо върна гола чрез Дмитриу Иванисеня. Той получи топката след корнер и с удар от дъгата на наказателното поле се разписа за 1:2.
В 57-та минута Мартин Луков трябваше да показва рефлекс след удар на играч на грузинците от дъгата на наказателното поле. В 68-та минута Димитър Илиев стреля директно от фаул, но в аут. В 72-та минута Вилим Посинкович открадна една топка в центъра, напредна и шутира, вратарят на "сините" спаси. В 75-та минута Момчил Цветанов стреля от пряк свободен, а стражът на противника успя да избие. В 80-та минута Момчил Цветанов бе изблъскан в наказателното поле и съдията отсъди дузпа за Локомотив. Зад топката застана капитанът Димитър Илиев, който бе безпогрешен за 2:2.
Следващата контрола на Локомотив е планирана за 1-ви февруари. Съперник ще бъде Беласица (Струмица, Македония).