Асеновградчани търсят най-доброто домашно вино

Започва тазгодишната винария

По традиция на днешния ден, 31 януари, всяка година в Асеновград се провежда Конкурс за най-добро домашно вино. Събитието е същински празник на виното, който започва с празнично шествие от паметника на най-големия станимашки винар Аристи Чорбаджака и завършва с награждаване на победителите на централния градски площад. Много вино, мезета, музика и настроение ще има и на тазгодишната винария.

Водещ на 31 януари през целия ден на станимашката винария ще бъде артистът с голяма усмивка Руслан Мъйнов. Празникът ще започне в 12:00 ч. пред паметника на Чорбаджака -  бащата на станимашката малага. Ето и пълната програма:
31 януари /четвъртък/
12.00 ч. – Празнично шествие на винарите от паметника на Аристи Чорбаджака - бащата на станимашката малага до църквата „Св.Богородица” - Рибната, ул.”Шести януари”.
12.30 ч. – Ритуал „Вино от чешма”. Празничното шествие на винарите продължава от църквата „Св.Богородица” - Рибната до центъра на Асеновград.
13.00 ч.– Празнична програма с участието на Руслан Мъйнов, оркестър „Калофер”, танцова формация „Антик” и фирма Калканов.  Награждаване на победителите в  седмия кулинарен конкурс „Най-вкусни станимашки сармички” -
пл.„Акад.Н. Хайтов”- центъра
14.00 ч. – Кметът на Общината награждава победителите в 27-я конкурс „Най-добро домашно вино-реколта 2018 г.” - пл.„Акад.Н. Хайтов”-центъра
1 февруари /петък/
10.00 ч. – Трифоновден. Народно веселие и борби в местността „Св. Трифон”