"Ботев" с първа загуба в зимната подготовка

Следващата контрола е на 2-ри февруари срещу Криля Советов

Ботев Пловдив допусна първа загуба в предсезонната си подготвка. "Канарчетата" вчера бяха надиграни с 0:2 от чешкия тим на Слован Либерец. Теренът на спортния комплекс Зеки Арслан Демирчи бе доста тежък за игра, като минути преди началото на двубоя над Сиде се изля градушка, която затрудни и двата отбора.
През първата част Ботев бе поразен на два пъти от футболистите на Слован Либерец, като трудно стигаше до чисти голови положения пред противниковата врата. Попаденията във вратата на Иван Чворович паднаха в 6-та и 30-та минута на двубоя след центрирания от ляво.  В 17-та минута Антон Карачанаков изпробва да стреля от около 30 метра, но за късмет на стража на съперника топката мина на сантиметри от напречната греда. В края на втората третина на мача, влезлият на смяна Иван Василев получи хубав пас от Неделев в наказателното поле на Слован, но не успя да стреля.
Проверката заради контузии пропуснаха Антонио Вутов и Благовест Данчев, а Джонатан Перейра бе сменен принудително в самото начало на мача. През второто полувреме старши треньорът Николай Киров пусна всички налични футболисти без юношата Габриел Земярски.
Следващата контролна среща на Ботев Пловдив е на 2-ри февруари срещу отбора на Криля Советов.