"Марица" отново гостува в София днес

Срещата е от Националната волейболна лига срещу Славия (София)

Марица (Пловдив) ще гостува отново в София в среща от Националната волейболна лига срещу Славия (София). Двубоят ще се проведе днес, 1 февруари, от 16:00 б.в. в зала Панайот Пондалов в София.
В понеделник момичетата на Иван Петков стартираха втория полусезон в НВЛ с категоричен успех като гост на Левски (София) с 3:0 (25:21, 25:20, 25:17) в зала Люлин. Шампионките са лидери в класирането с пълен актив от 24 точки, 24 спечелени гейма и нито един загубен гейм.
Славия беше напусната от по-опитните си състезателки и ще доиграе сезона основно с девойки. Най-голямата звезда на белите дългогодишната националка Страшимира Симеонова премина в турския ХалкБанк (Анкара), доскорошните националки Диана Ненова и Мария Филипова ще доиграят сезона в родния си ЦСКА (София), а Ирена Мишонова ще продължи кариерата си в Словения. Единствената опитна състезателка, която остава в отбора е капитанката Ася Динова.
За белите предстоят и два поредни двубоя в рамките на 24 часа. След домакинството на маричанки днес Славия ще приеме и Перун (Варна) утре в изтеглен мач от последния кръг на редовния сезон в НВЛ. Срещата отново ще се проведе в 16:00 б.в.
Първият официален двубой между двата тима се проведе на 11 ноември в зала Колодрума и беше първото домакинство на Марица през настоящия сезон. Жълто-сините спечелиха с 3:0 (25:9, 25:18, 25:17).
Първото домакинство на шампионките за 2019-а година от 10-ия кръг в НВЛ срещу Берое ще се играе на 10 февруари, от 18:00 б.в. в зала Колодрума.
Съдии на срещата ще бъдат Степан Киркоров и Светослав Радуловски.
Както обикновено, сайтът на клуба ще проследи развоя на резултата със статистика на живо