"Не ме докосвай" гледат днес в Пловдив

Прожекцията на лентата е от 17.00 часа

Днес в 17:00, Lucky Дом на киното, киноманите ще могат да видят "Не ме докосвай" - филмът, удостоен със Златна мечка от Берлинале 2018, първият игрален филм на румънката Адина Пинтилие.

Във филма „Не ме докосвай“ участват двама български актьори - Ирмена Чичикова и Георги Налджиев.

„Не ме докосвай“ (Touch Me Not) на румънската режисьорка Адина Пинтилие бе една от големите изненади на миналогодишното Берлинале.

Филмът ще бъде излъчван с български и английски субтитри.

Продукцията вече е представена в почти цяла Европа, а съвсем наскоро американската му премиера се състоя в забележителния Museum of Modern Art при огромен интерес от специалисти и публика.

„Не ме докосвай“ е копродукция на Румъния, Германия, Чехия, България и Франция. Българското участие във филма е на продуцента Мартичка Божилова („Агитпроп“), с музиката на Иво Паунов, при звука в името на Веселин Зографов и специалистите по кастинга Магделена Илиева и Иван Коцев. Консултант по монтажа е операторът и режисьор Георги Богданов.

Главната героиня Лаура – англичанка в 50-те си години, не допуска да бъде докосвана, нито позволява на тялото си да изпитва удоволствие. Обаче иска да разучи и преодолее тези бариери. Къде ще я заведе това търсене? До знанието, че докосването започва от телата в търсене на душите? Какво е всъщност докосването?

Филмът е деликатен, но и груб, чувствен, но и жесток, вдига и поставя бариери, води ни в дълбините на сексуалността - подтисната или освободена, показва ни желанията, които не винаги следваме или дори припознаваме.

Всъщност филмът е за всеки един от нас, колкото и да не ни се иска да го признаем.

Затова е толкова харесван и същевременно - толкова хулен.

Но си струва да се види - предстои ви едно трудно, но и полезно пътешествие към вашата истинска същност.