Наркодилъри отиват на съд

И двамата са осъждани

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо С.П., на 46 г. за това, че на 6 юни 2018 г. в Пловдив, в условията на опасен рецидив, без надлежно разрешително е държал на публично място с цел разпространение високорисково наркотично вещество – кокаин, с общо тегло 15,821 гр., на стойност 1 423 лева,

С.П. е предаден на съд и за това, че на 6 юни 2018 г. в Пловдив в жилищна сграда в съучастие с Д.П. като извършител, в условията на опасен рецидив е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества – МДМА, с общо тегло 5,214 гр., кокаин, с общо тегло 0,563 грама, и амфетамини, с общо тегло 0,439 грама, всичко на обща стойност 248 лева – престъпление по чл.354а ал.2 т.4 във вр. с ал.1 във вр. чл.29 ал.1 във вр. чл. 20 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

На съд е предаден и Д.П., на 65 г., за това, че на 6 юни 2018 г. в съучастие със С.П.  като извършител, държал без надлежно разрешително, с цел разпространение горепосочените наркотични вещества, на обща стойност 248 лева – престъпление по чл. 354а ал.1 във вр. чл. 20 ал.2 във вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

По делото е установено, че обвиняемият С.П. се снабдявал с кокаин чрез посредници, като след това продавал наркотика в заведения в Пловдив, както и от дома си. Когато С.П. бил извън града, дрогата, част от която държал в жилището си, доставял Д.П., който го подпомагал.  

На 6 юни 2018 г. в Пловдив обвиняемият С.П. си уговорил среща в магазин за пури с мъж, който искал да си закупи наркотик, като там е бил задържан. Извършено било претърсване в магазина и в дома на двамата обвиняеми, където са намерени горепосочените наркотични вещества. До момента обвиняемият С.П. е осъждан шест пъти, а Д.П. – два пъти. Спрямо С.П. и Д.П. е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"