Концерт на “TANGO CATS” ще се състои в Пловдив

Гост-музикант ще бъде Живко Василев-кавал

“Tango Cats’’ се ражда през 2016 г. от любовта на трима български музиканти към танца на страстта – тангото. “Котките” обаче разбиват на пух и прах познатото, с което публиката свързва този стил, за да му вдъхнат различно звучене и нов живот.
Проектът е новаторски, но въпреки това, стремежът на музикантите е тангата да бъдат съвсем автентични. Тази своя цел те постигат благодарение на аранжиментите на Младен Тасков, който “опитомява” всякакви стилове с невероятен финес.
Триото изпълнява музикални пиеси на Астор Пиацола, Карлос Гардел и Ричард Галиано.
Концертите на “Tango Cats” никога не са едни и същи – за всяко свое представяне пред публика постоянните членове на групата канят различни гост-музиканти и танцьори.
Сред тях са Симеон Леонидов (кахон), Васил Златанов (акордеон), Веселин Веселинов-Еко (бас), Стоян Янкулов-Стунджи (барабани) и други.
На 15.02 гост ще бъде Живко Василев-кавал.
Орлин Цветанов е виртуозен цигулар, който работи във всички стилове и жанрове. Завършил НМА “Панчо Владигеров” в класа на проф. Ангел Станков. Работи като цигулар в „Софийски Солисти”, където изпълнява най-вече класическа музика, свири заедно с Лили Иванова, изпълнява поп музика, с групата “Дел Падре” – фламенко, с “Чугра Гранд Оркестра” се занимава с ъндърграунд музика, с Квартет „Соло” с джаз и класическа българска музика, с пианистите Марин Гонев и Елмира Енчева свири сонати за цигулка и пиано. През 2015 г. заедно със сестра си Зорница Цветанова издава дебютния си албум Dream of OZ.
Зорница Цветанова свири от малка на пиано, сега е учител по пиано. През 2016 г. води майсторски клас в Сингапур. Изнасяла е концерти в Азия, Европа и Северна Америка.
Младен Тасков, пиано, завършва Музикалното училище „Гнесина” в Москва, а след това и Националната музикална академия „П. Владигеров” в класа на проф. Д. Лазарова. От 1999 г. е преподавател в Националното музикално училище “Л.Пипков”. Концертира и прави записи в Германия, Аржентина, Словения, Корея, Италия, Турция и много други.
Живко Василев-кавал е възпитаник на Националното училище по изкуствата „Добри Христов“ в Варна, после учи в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Още като студенти през 2012 решават със своята сестра Райна Василева и Виктор Джоргов,-китара създадат своя етно джаз формация Outhentic.