Монтират нови сини табели на автобусните спирки

Те са с информация за минаващите оттам линии от градския транспорт

На автобусните спирки в Пловдив екип на ОП „Организация и контрол на транспорта“ продължава да монтира нови сини табели с информация за минаващите оттам линии от масовия вътрешноградски градски транспорт. След бул. „Цар Борис III Обединител“ такива табели от днес има на ул. „Остромила“, ул. „Коматевско шосе“ и бул. „Македония“.

От общинското предприятие коментираха, че по този начин на гражданите се предоставя допълнителна информация – извън електронните табла, които показват след колко време ще дойде даден автобус.

Не на всяка спирка има такива табла или карти на цялата автобусна мрежа в града. С благоустрояването на пътната инфраструктура и стремежа за подобряване на транспортната услуга през последните години броят на спирките в Пловдив е увеличен.

Мобилното приложение на Община Пловдив за градския транспорт дава възможност за още по-подробна и актуална информация. Ако въведе номера на спирката, изписана върху сините табели, всеки пътник може да разбере след колко минути ще пристигне чаканият от него автобус.

Мобилното приложение съдържа също карта на града с всички спирки, сред които заинтересованият да избере определена от тях и да получи повече данни за преминаващите линии, точните маршрути и разписания.

Освен гражданите на Пловдив, приложението улеснява гостите на града, включително и чуждестранните туристи, тъй като информацията е достъпна и на английски език.

Или: https://play.google.com/store/apps/details…
Или:
https://www.plovdiv.bg/item/transport/
И се избере->Виртуално табло на масовия градски транспорт