Санданчани сведоха глави пред Левски

Поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола

С размисли за Васил Левски, представени от преподавателя по „История и цивилизация“  в I ОУ „Св. Климент Охридски“  Албена Бардарска, започна възпоменателната церемония по повод 146-та годишнината от обесването на Васил Левски. За най-видния син на България пред неговия мемориал в центъра на град Сандански рецитал представиха учениците от IV ОУ „Св.Св. Козма и Дамян“ Красимир Длагонски и Стоян Добрев, и Мария Дабчева – I ОУ „Св. Климент Охридски“.
Преди да поднесат венци и цветя пред паметника на Васил Левски, кметът на община Сандански Кирил Котев, председателят на Общински съвет Георги Георгиев, народният представител Атанас Стоянов, НЧ „Отец Паисий – 1919“, Клуб на туристите-ветерани, Дневен център „Света Неделя“, политически партии и ученици от училищата в град Сандански сведоха глави и се поклониха с едноминутно мълчание пред паметта на Васил Левски под звуците на Духов оркестър - град Сандански.
По повод годишнината от обесването на Апостола, театър „Българска армия“ ще представи пред публиката в град Сандански спектакъла „Тайната вечеря на Дякона Левски“ от 19:00 ч.