Представители на ГЕРБ-Пловдив област почетоха Апостола

Те присъстваха на възпоменателното отбелязване на годишнината

Народните представители ген. Константин Попов, Запрян Янков, областният ръководител на ЖГЕРБ Евелина Апостолова, общинската структура на ГЕРБ - Карлово с ръководител Данка Зидарова-Люртова, председателят на Общинския съвет - Карлово Теодор Шойлеков почетоха 146-та годишнина от трагичната гибел на Апостола на Свободата Васил Левски в Карлово. Те присъстваха на възпоменателното отбелязване на годишнината на едноименния площад пред паметника на Дякона вечерта на 18-ти срещу 19 февруари.
В церемонията по традиция  се включиха военни от 61-ва Стрямска бригада, членове на Общински Комитет „Васил Левски” и Комитет „Родолюбие”.
На 19-ти февруари в памет на Апостола бе отслужена Архиерейска света литургия и панихида в храма „Света Богородица“. Възпоменателното отбелязване на 146-тата годишнина от гибелта на Левски продължи с митинг-поклонение, където представителите на ГЕРБ, карловци и гостите на града сведоха глави в памет на великия син на България и поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на едноименния площад. Не беше забравена и майката на Дякона Гина Кунчева, на чийто паметник също бяха положени цветя.