"Локомотив" загуби от "Етър" с 2:0

В следващия кръг "Локомотив" е домакин на "Берое"

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) загуби гостуването си на Етър (Велико Търново) с 2:0. Голове на Велко Батрович и Даниел Младенов донесоха успеха за "болярите" на стадион "Ивайло". Официален дебют за Локомотив направиха Един Бахтич и Никола Марич.
Етър създаде няколко атаки пред вратата на Локомотив в началните минути, но до сериозна опасност не се стигна. В 26-та минута домакините откриха резултата. Даниел Младенов свали топката на Боджадж, той намери в наказателното поле Велко Батрович, който стреля и вкара за 1:0. В 34-та минута Мартин Луков се намеси решително след удар с глава на Боджадж. В 38-та минута Велко Батрович нацели страничната греда на вратата на Локомотив. В края на първото полувреме изстрел на Ален Ожболт бе спасен от Христо Иванов.
В началото на втората част Йосип Томашевич центрира добре в наказателното поле на Етър, топката се озова в краката на Димитър Илиев, но той стреля в аут. Последва далечен удар на Никола Марич, спасен от вратаря на "виолетовите". В 71-та минута Етър реализира за 2:0. Даниел Младенов вкара с глава и удвои преднината на "болярите". В добавеното време на срещата Никола Марич се озова очи в очи с Христо Иванов, но ударът ми мина встрани от целта.
В следващия кръг Локомотив е домакин на Берое. Срещата е в събота (2.03) от 15:00ч.