Легендарни плевенски баскетболисти се включват в "Мача на звездите"

Спорт

09-04-2019, 19:37

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Утре обявяват пълните състави на двата тима за Престиж Мача на звездите

Легенди, допринесли много за българския баскетбол, ще се върнат на терена за кратко, за да честват 20 години от най-успешния сезон на баскетболен клуб ФИКОСОТА от Шумен. В рамките на ПРЕСТИЖ Мача на звездите, който ще проведе на 21 април от 19:00 часа в Арена „Шумен”, публиката в залата и пред телевизионните екрани ще може да види имена като Любо Амиорков, Данчо Колев, Петър Петров, Хриси Димитров, Пламен Христов, Илиан Йорданов, Даниел Димитров, Мариан Костадинов, Пеньо Нацкин и други. Местните легенди, водени от Стефан Радушев също ще бъдат в състава. Топ събитие на мъжкия ни баскетбол тази година ще се случи с изключителната подкрепа на община Шумен и на компанията ФИКОСОТА.

Публиката ще има възможността да се наслади и на своите любимци, играли за „жълтия” тим в годините до 1999 и спечелили два бронзови медала за първенство и един сребърен за Купата. След 20 години те отново се събират, за да демонстрират уменията си с оранжевата топка в мини-двубой с настоящите звезди на шампионата.

Утре, 10.04.2019 г., от 13:15 в зала "Триадица", ще бъдат обявени и пълните състави на двата отбора в Престиж Мача на звездите. Припомняме, че 20-те играчи на петте позиции и старши треньорите бяха определени след гласуване в официалния сайт на събитието, което приключи на 2 април. Към тях ще бъдат добавени още четирима от квотата на организаторите - БФБаскетбол, НБЛ и "СпортЛаб".

На пресконференцията, която ще започне непосредствено след тази на БФБ за европейското първенство с колички, ще бъде представена и новата топка на Престиж Мача на звездите, която за пръв път няма да бъде от утвърдените марки на пазара в баскетболния свят. Брандът обаче е световноизвестен и с огромни пазари.

И тази година състезателите с най-висок вот от избора на феновете ще изберат своите отбори със старата детска игра "настъпванка". Това ще се случи в четвъртък (11.04.2019 г. от 12:00 в зала "ДЗУ" в Стара Загора). Тогава е насрочен мачът между Спартак Плевен и Берое, а двамата играчи с най-голям брой гласове от феновете са Николай Върбанов от плевенчани и Конър Франкамп от тима под Аязмото.

Феновете на спорта и баскетбола от Шумен могат да закупят билети в центровете на "EasyPay" или онлайн от следния линк: https://epaygo.bg/7864928101 Цената е 10 лв. В деня на мача и предходния ден цената ще бъде по-висока - 12 лв.