Атанас Парушев: Мария Габриел направи показно как се отстоява истината, без да бъдеш зъл

Мисия

14-05-2019, 15:45

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дизайнерът е областен координатор на Предприемачи ГЕРБ – Велико Търново

Водачът на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел направи показно как човек може да отстоява истината и да е твърд в принципите си, без да е нападателен и зъл. Това коментира дизайнерът Атанас Парушев, който е областен координатор на Предприемачи ГЕРБ – Велико Търново, по повод телевизионния дебат между Мария Габриел и водачката на социалистическата листа, състоял се във вторник сутрин.

„Българският еврокомисар Мария Габриел е блестяща. Чух много суперлативи за представянето й в дебата, дори от хора, които не съм подозирал, че симпатизират на ГЕРБ“, каза известният дизайнер. Той сподели впечатлението си, че мислещите и демократично настроени хора, не се припознават в агресивните и манипулативни прийоми на лявата партия и нейните представители.

За пълна мобилизация на 26 май призова Атанас Парушев свободолюбивите българи.

„Изборът на 26-ти май не е въпрос на партийни пристрастия, а на национално самочувствие. Вярвам, че всички искаме да бъдем в Европа на свободата и просперитета, където България се ползва с уважение и доверие. Тях вече категорично сме си ги извоювали, благодарение на управлението на премиера Борисов, време е за надграждане“, коментира предприемачът Атанас Парушев.

„Залагайки на ГЕРБ и СДС с номер 12, България отново ще има силен глас в Европа. Глас на хора с характер и компетенции, които могат да отстояват позиции“, категоричен е Парушев.

Той подчерта, че икономиката ни е на път да се отърси от мрачните останки на социалистическото миналото и грабежа от началото на прехода. Единният европейски пазар и авторитета, който страната ни вече има в политически и търговски план, имат огромна заслуга за това.

„В момента имаме най-високия си Брутен вътрешен продукт, който е три пъти по-висок, отколкото през 1989 г. Прогнозата на Европейската комисия поставя България в топ 3 на държавите с най-висок икономически растеж за 2020 г. – с  3.6%, а това е много над средното за ЕС. Като започнем от магистралите, минем през отличните отношения с европейските институции заради, еврофондовете, та стигнем до привличането на външни инвестиции – всичко това е за да се развива икономиката, да укрепват предприятията и да се повишават доходите“, заяви Атанас Парушев, който не крие, че е оптимист за все по-доброто бъдеще на страната ни, ако настоящото управление е стабилно. „След години на упорит труд, за първи път имаме обръщане на тенденцията – повече българи да се завръщат у нас, отколкото да заминават в чужбина“, припомни статистиката от миналата година известният дизайнер.