Българската и Румънската тенис федерации със съвместен проект „Тенисът и животът“

Проектът е насочен към младежи във възрастова група между 14 и 20 години

Българска федерация по тенис съвместно с Румънската тенис федерация развиха съвместен проект за „Мобилност на младежи" по програма „Еразъм+" с цел двустранен обмен на добри практики.

Проектът е насочен към младежи във възрастова група между 14 и 20 години като основната цел е те да мобилизират своя потенциал в популяризиране на спорта като инструмент за личностно развитие и последваща проактивност на местно ниво. Съвместната работа с представители на България и Румъния ще съдейства за постигане на резултати чрез личен пример и илюстриране на ползите от здравословните навици.

По време на проекта през месец май на Националния ОББ тенис център ще се състои обмен и тренировъчен семинар в София с български и румънски участници.

Мисията на БФТ е развитието на спорта тенис, увеличаване на практикуващите го, постигане на високи спортни резултати, подкрепа на най-перспективните състезатели по тенис от различните възрастови групи, подкрепа на тенис клубовете и генериране на обществена подкрепа за спорта.

БФТ вярва в грижата за децата и подрастващите чрез спорта и неговото правилно практикуване, популяризира активния начин на живот сред всички като инструмент за превенция на рискови поведения и хармоничен начин на живот. Това е и основният фокус на проекта – спортът, който да осигури среда, която да съдейства за професионална и социална реализация на младите хора, да подобри качеството на живот, комуникацията и условията за развитие.