„Етър” е на бараж с „Левски” за участие в „Лига Европа”

Спорт

23-05-2019, 23:52

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът Панов и феновете се сбогуваха с Краси Балъков

„Етър” е на бараж за участие в турнира „Лига Европа” след чудесна победа над „Славия”. Двубоят, игран на стадион „Ивайло”, завърши 2:0, като головете за "болярите" вкараха Яни Пехливанов в 23-та минута и Милчо Ангелов в 37-та минута. 

Мачът бе придружен от вълнуващо сбогуване с главния мениджър на „Етър” Краси Балъков, който вече е национален селекционер.

„Поздравям „виолетовите” и треньорския екип начело с Краси Балъков, които не загубиха вяра след първия мач и заслужено се поздравиха с успеха над „белите”. Благодаря на феновете, които отново се доказаха като дванадесетия играч на „Етър”. Благодарение на Краси и неговия екип, на феновете, на подкрепата на Александър Нанков, „Етър” отново е фактор в българския футбол и се завърна там, където винаги е било неговото място. Вярвам, че основата, положена през настоящи я сезон, ще бъде запазена и надградена и през следващия.” – това каза на стадиона кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов и връчи на Балъков „Златна перпера” и Старопрестолна грамота. Балъков пък дари кмета с фланелка на „Етър” под №1.

Жест към Краси Балъков направиха също феновете и ръководството на „Етър”. Баражът на „виолетовите” е срещу тима на „Левски”.

 

Съставите за мача „Етър” – „Славия” :

 

Етър: Христо Иванов – Здравко Илиев, Пламен Гълъбов, Яни Пехливанов, Венцислав Василев, Георги Сърмов, Крум Стоянов, Румен Руменов, Флорент Боджадж, Даниел Младенов, Милчо Ангелов.

Треньор: Красимир Балъков

 

Славия: Георги Петков – Ертан Томбак, Давид Хуманес, Димитър Велковски, Милен Гамаков, Георги Йомов, Славчо Шоколаров, Янис Карабельов, Владислав Узунов, Дарко Тасевски, Цветелин Чунчуков.

Треньор: Златомир Загорчич