Кеч звездата Русев посети Плевен

Единственият български кечист в световната федерация се е разходил до Панорамата

Единственият български кечист в световната федерация Русев всяка седмица се бие пред десетки хиляди фенове, а неговите мачове се наблюдават от милиони зрители по целия свят. 33-годишният пловдивчанин, чието истинско име е Мирослав Барняшев, се прибра за кратко в България, а в интервю за вестник "България днес" разкрива, че е намерил време да попътува из страната, като сред спирките му е бил и Плевен.

"С майка ми ходихме на обиколка. Започнахме от Шипка, минахме през Плевен на Панорамата, после Царевец във Велико Търново, Рилския манастир. Направихме 900 км за три дни. Вдъхнових се как толкова много хора са се жертвали за нашата свобода, а ние се третираме като най-долните хора. Болно ми е", споделя Русев. 

Той е на мнение, че българите нямат цели. "Ден да мине, друг да дойде. Наясно съм, че на хората не им е лесно. И аз бях тук допреди 15 години. Системата е: днес на работа, петък да излезем, събота почиваме, неделя за риба и понеделник на тръстиката. Има нужда от насока и упоритост. Докато не постигнеш нещо, да не се предаваш. Другото е, че сме много негативни. Ясно, животът те бие надолу, но не може всичко да ти е криво. В Америка също има добри и лоши хора. Но там не са толкова нацупени. Тук никой не казва здрасти. Гледат те на кръв, все едно си му взел нещо", отбелязва кечистът.