Не пипайте камерите за видеонаблюдение, те ви пазят

Младежи в тийнейджърска възраст, практикуващи скокове в морето от Моста, въпреки че са забранени, посегнаха на охранителната камера за видеонаблюдение, монтирана на асансьора за хора с увреждания там.

Случката е заснета на 7-ми юни и показва десетина момчета и едно момиче, които се забавляват, скачайки от парапета на Моста. Всъщност скоковете в морето от символа на Бургас - Моста, не са от вчера, но това не ги прави позволени и по-малко опасни. Ангажимент за безопасността на децата в района на Моста имат техните родители, които трябва да наблюдават и контролират действията на подрастващите.

Явно знаейки за забраната, тийнейджърите все пак решават да продължат да практикуват хобито си необезпокоявано и анонимно, затова едно от тях се покатерва и обръща камерата, за да не ги снима повече.

Община Бургас няма да се умори да повтаря на своите жители да не унищожават, вредят или пипат камерите за видеонаблюдение в града. Добре е да се знае, че те изпълняват превантивна функция и пазят бургазлии и гости на града от кражби, посегателства и други криминални деяния.