Димитър Николов даде старт на международния плувен турнир COMEN CUP

В следващите три дни в най-модерния плувен комплекс в Източна Европа - "Парк Арена ОЗК", повече от 200 състезатели от 17 държави ще спорят за призовите места в международния турнир COMEN CUP.

Днес кметът Димитър Николов даде начало на надпреварата и обяви амбицията на Бургас да се превърне в столица на плувните спортове в България. Официални гости на церемонията бяха още зам.-министърът на спорта Стоян Андонов, зам.-кметът Красимир Стойчев, председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев, олимпийската и европейска шампионка Таня Богомилова, световният шампион по плуване в открити води Петър Стойчев, общински съветници и други.  

"За Бургас е чест да е домакин на това голямо международно състезание и заявявам, че комплекс "Парк Арена ОЗК" е широко отворен за всички състезания на Българската федерация, за да може градът ни да се утвърди като столица на плувните спортове в страната. Пожелавам успех на всички състезатели и се радвам, че вече са приятели на Бургас", каза Димитър Николов.

"Благодаря на организаторите и специално на Община Бургас и се надявам това състезание да стане един чудесен спортен празник. Пожелавам на всички треньори и състезатели успешни стартове и нека по-добрият победи", каза Стоян Андонов.

"Благодаря от свое име и от името на цялата плувна общност на кмета Димитър Николов за голямата подкрепа, която ни дава за провеждането на това състезание", заяви Георги Аврамчев.

Надпреварата продължава до 23 юни - неделя.