Талантите на Спартак 1919 (Плевен) със специален подарък за собственика на клуба

На играчите бе раздадена индивидуална програма за самоподготовка през лятото

През изминалия уикенд се проведе срещата, с която сезон 2018/2019 за Спартак 1919 (Плевен) се закри. На играчите бе раздадена индивидуална програма за самоподготовка през лятото, както и подробна статистика и оценки за представянето на всеки играч през изминалия сезон.

В края на срещата всички играчи от клуба поднесоха специално подготвен подарък за собственика на клуба - Мирослав Иванов. Подаръкът бе фланелка от шампионсия сезон на Лийдс Юнайтед от 1991/92г., надписана с имената на всички играчи от школата на Спартак 1919. След това всички изгледаха 2 клипа с подбрани моменти на играчите от изиграните мачове, както и някои от живота им извън терена.

"През сезона във ФК Спартак 1919 бяха въведени много нови неща, които допринесоха за развитието на играчите в школата. От началото на годината клуба пое в различна посока и предизвикателството пред "Спартак" е много голямо. Плевен е футболен град и заслужава мястото си на футболната карта на България. За да може да остане там и да се утвърди, първо трябва да изградим школата, която да подготвя футболисти и да захранва професионалните клубове извън страната и у нас, с добре подготвени таланти - това е най-приоритетната ни цел, като за да я усъществим, ще трябва да работим изключително усърдно и професионално. През сезона в Плевен се видяха победи над отбори като Левски (София), Септември (София) и Черно Море (Варна) - все големи отбори от Елита на България с много добри детско-юношески школи. Отбора вкара 6 на "Етър" като гост и победи с двуцифрен резултат отбора на "Добруджа" у дома. Играч на "Спартак 1919" носеше и капитанската лента на България, при набор 2004г. - също изключително нещо за клуба. Интерес към наши играчи имаше от Нотингам Форест и Евертън, а тепърва водим разговори и за други наши играчи, които да получат шанс за реализация навън. Тестовете които направихме в началото и в края на пролетния полусезон само затвърдиха голямото израстване на децата, които тренират при нас. Това е само на хартия, но е радостно да се види, че и показателите им от мачовете, както и оценката ни на база наблюдения, могат да подчертаят това. Както навсякъде, така и тук имахме своите страхотни постижения, но също така и неуспехи, които трябва да ни поучат и да ни мотивират да се представяме по-добре. Пред клуба предстои голямото предизвикателство сега да се разрастне двойно и от само 3 набора в школата, да нарастнат на 6. Ще бъде още по-трудно, но целта която сме си поставили няма как да се осъществи по лесния начин. Клуба тепърва ще трябва да подобри организацията си и да изградим нови взаимоотношения и контакти, както и да подобрим условията при нас, но всичко до този момент върви във възходяща линия, така че съм уверен в постигането на зададените цели", коментира Радостин Александров, обобщавайки част от представеното на родителите в провелата се среща.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен