Ученици от Дупница посетиха Народното събрание

Поканата бе на депутата от ГЕРБ Радослава Чеканска

Посетителска група от община Дупница разгледа Народното събрание по покана на депутата от ПП ГЕРБ Радослава Чеканска. 17 ученици на различна възраст и от различни класове – от 1-ви до 10-ти – имаха възможност да се разпознаят отблизо с работата на българския парламент и да разгледат сградата, където се извършва законотворческият процес. Учениците са победители от конкурса за рисунка на Община Дупница „Моят свят в моя град“, който се проведе през месец октомври.
В посетителската група имаше възпитаници от почти всички дупнишки училища – СЕУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Неофит Рилски“, ОУ „Евлоги Горгиев“, СУ „Климент Охридски“, ПГ „Христо Ботев“, ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ОУ „Христаки Павлович“. Заедно с децата Народното събрание посетиха и техните учители по рисуване.
Посетителската група имаше възможност да присъства на заседание на парламента и да се срещне с председателя на НС Цвета Караянчева. По време на разговора с тях Караянчева направи паралел между работата на институцията, която кове законите на страната, и отговорната дейност на всяко едно българско училище. Учениците се срещнаха и разговаряха също със зам.-председателя на парламента Емил Христов, както и с депутата и актьор Евгени Будинов.
Народният представител от Дупница Радослава Чеканска покани посетителската група да присъстват и на откриването на изложба, посветена на 110-ата годишнина от установяването на контакт между България и Япония. Под звуците на традиционния японски инструмент кото и с представяне на изкуството за подреждане на цветя икебана бе отблязано събитието в Народното събрание.
Ученическата група от община Дупница разгледа още и Националната галерия „Квадрат 500“.