Евгения Раданова повежда демонстрации на ледените спортове на пързалка "Юнак"

През настоящия сезон площта на пързалката в центъра на София е увеличена двойно до внушителните 1200 кв. м

Трикратната олимпийска медалиска и единствен български спортист, участвал на Зимни и Летни олимпийски игри Евгения Раданова ще поведе демонстрациите на ледените спортове на пързалка „ЮНАК“. Жени и деца от клуба й „Айс пик“ ще демонстрират пред гостите на пързалката атрактивния спорт шорттрек и красотата на фигурното пързаляне.

Хокей клуб НСА пък ще запознаят любителите на леда с хокея на лед.

Събитието стартира в 11.30 часа утре, 21 декември, на ледена пързалка „ЮНАК“, намираща се до метростанция стадион „Васил Левски“.

Пързалката вече се превърна в притегателно място за любителите на кънките, като интересът към нея е значително по- голям в сравнение с миналата година по същото време.

През настоящия сезон площта на пързалката в центъра на София е увеличена двойно до внушителните 1200 кв. м, което създава много по-голям комфорт за спортуващите.

За предстоящите празници пързалката ще работи без почивен ден със специално коледно настроение и дневни DJ партита. 

Ледената пързалка работи всеки ден от 10.00 до 21.30 часа и ще бъде отворена до края на зимния сезон. Тя е безплатна за деца до 3 години. Входът е свободен и за деца до 13 годишна възраст от понеделник до петък в часовете от 10.00 до 11.30 и от 16.00 до 17.30. Така ще бъде и по време на зимната ваканция. Закупени са 300 броя нови кънки, а за начинаещите са осигурени инструктори и помощни пособия.  Ледената пързалка „ЮНАК“ е наследник на легендарната пързалка „Дружба“, която не беше отваряла врати от близо 30 години.