Кметът на Банско се срещна с консула на Великобритания

Бяха набелязани областите, в които имат общи интереси и ще си сътрудничат

Кметът на Община Банско Иван Кадев и секретарят Иван Докторов проведоха работна среща с консула на Великобритания Пол Кларк, който беше придружаван от проконсула Калина Стилианова.
В разговора бяха набелязани областите, в които Посолството на Великобритания и Община Банско имат общи интереси и ще си сътрудничат.
Кметът Иван Кадев сподели с консул Пол Кларк, че в Банско собственост имат хиляди, а постоянно или с дълъг срок на пребиваване живеят около 600 граждани на Великобритания, много от ткоито са създали семейства тук. „Те са активни участници в обществения, социалния и културния живот на общината. Според данните, с които разполага общинската администрация, през последните 2-3 години се забелязва промяна в профила на туристите от Великобритания. Банско все повече е предпочитан от семейства с деца и това ни радва”, отбеляза Иван Кадев.
Консул Пол Кларк прояви особен интерес към мерките, които Община Банско, силите на реда и концесионера на Ски зоната предприемат за безопасността и сигурността на гражданите на Великобритания. Той изрази готовността на посолството да реагира незабавно и да оказва пълно съдействие по всякакви въпроси. Превантивно, правителството на Великобритания ежегодно активира кампания #skisafe, която дава добри резултати, сподели консулът.
„Мандатът на посланик Емма Томпкинс в България изтича след няколко месеца и едва ли ще има възможност да дойде през това време Банско, но вашият град ще бъде един от първите, които ще бъдат посетени от новия посланик”, каза консул Пол Кларк.