Нови офиси на бюрата по труда в периода на извънредното положение

Общество

10-04-2020, 13:06

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще приемат клиенти при засилени предпазни мерки

С цел максимално ефективно предоставяне на услуги в създалата се ситуация на повишен клиентопоток в бюрата по труда, Агенцията по заетостта разкрива в по-големите градове в страната временни офиси, в които ще се обслужват гражданите по време на обявеното извънредно положение. Изнесените офиси ще работят с клиенти всеки делничен ден от 8.30 до 17.00 ч., а списъкът с адресите им може да бъде намерен по-долу. При необходимост от разкриване на нови офиси, списъкът ще бъде своевременно допълван.

Изнесените офиси, както и всички бюра по труда, ще приемат клиенти при засилени предпазни мерки, включително и свързани със спазването на карантинния срок за завърналите се в чужбина. Особено важно за лицата, които искат да се регистрират като безработни и за получаване на обезщетения за безработица, е да разполагат с всички изисквани документи, описани на официалните сайтове на Агенцията по заетостта и НОИ.

Обръщаме внимание, че за периода на извънредното положение нормативно определените срокове за осигурените лица, каквито са повечето останали без работа, спират да текат. Документите за регистрация в бюрото по труда и за получаване на обезщетенията за безработица могат да бъдат подадени до 14 дни след отмяната на извънредното положение и ще се смятат за подадени в срок.

Напомняме също, че вече регистрираните лица, които имат насрочени срещи с трудовия си посредник, не е необходимо да посещават бюрото по труда в периода на извънредно положение.

Отново призоваваме всички, които имат възможност, да ползват електронните  услуги на Агенцията по заетостта и най-вече възможностите за дистанционна регистрация в бюрото по труда и онлайн подаване на заявление за обезщетения за безработица.

Агенцията по заетостта продължава призива си „Останете си вкъщи!” и обръща внимание на желащите да посетят на място бюрото по труда, внимателно да преценят рисковете за собственото си здраве и здравето на хората около тях в периода на прилагане на засилени мерки за ограничаване разпространението на коронавируса.