Любо Ганев: Сега е моментът да си подредим къщичката

Спорт

10-04-2020, 11:00

Снимка:

bTV, кадър

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Президентът на волейболната федерация гостува в "Шоуто на Николаос Цитиридис"

Президентът на родната федерация по волейбол - Любомир Ганев, даде специално интервю за "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV. Покрай шегите и историите за изявите си като телевизионнен водещ в Италия, той коментира ситуацията в спорта заради пандемията.

Според Ганев, сега е моментът българският волейбол да промени начина си на работа, за да тръгне нагоре.

"Трудно е да водиш спортна федерация, когато няма спорт, но аз никога не съм бягал от трудното. Винаги човек трябва да поема отговорност, да носи тежест, и другите, ако трябва, на раменете си. В крайна сметка мисля, че сега ще ни е малко по-добре. Можем да си подредим нашата къщичка и когато започне спортът, да тръгнем здраво, с всичка сила. Тя промяната не е само в резултатите, а в цялата организация на работата. Ако искаме да бъдем една от федерациите, както подобава на нас, в челните места, трябва да се организираме самите ние".

"Когато загубиш толкова много полуфинали, си казваш "Хайде, няма ли най-накрая да счупим каръка?", защото във волейбола трябва да има и късмет. Знаете, и квалификация имахме за Олимпиадата тази година. Една точка ни делеше там, но в крайна сметка - човек трябва да се опитва. Спортът е за това. Топката е кръгла и от женски род. Не знаеш никога къде ще отиде. Аз затова навремето, като биех сервис, я милвах и целувах", споделя още Ганев.

А срещал ли е по-висока жена, кой номер обувки носи, как се справя със социалната изолация и какво мисли за волейболните умения на нашия водещ - вижте във видеото.