Куриери на доброто ще зарадват възрастните хора в Бургас

Дежурни екипи от доброволци през празничните дни ще станат куриери на доброто и ще доставят освен храна и лекарства , и великденски пратки.

Куриери на доброто ще зарадват възрастни бургазлии по време на празниците, съобщиха от Общината в Бургас.

Дежурни екипи от доброволци ще доставят храна и лекарства на възрастни и самотни хора в морския град. Те обаче ще доставят и изненади за тях, подготвени от техни близки.

„Ако искате да зарадвате роднини и близки в пенсионна възраст, без да ги излагате на опасност от заразяване, позвънете на горещите телефони на Община Бургас. Те са: 0885 985 693 , 0884 469 130, 0882 129 664“, приканват от местния парламент.

Идеята е вдъхновена от внучките на дядо Стоян, които го изненадаха с пролетни рисунки за 89-тия рожден ден. Подаръкът отнесе лично обичаната от всички Тони Димитрова.

Тя отново  ще бъде куриер на доброто и в седмицата преди Великден, но към нея ще се присъединят още популярни личности и обичани артисти: Драго Драганов, Тони Минасян, Стефка, Светльо, и Ясен от „Горещ пясък“.

Общината подготвя празнична изненада и за заслужили съграждани, доайени на бургаския дух. Те ще получат  лично послание от кмета Димитър Николов и детска рисунка. През последната седмица възпитаници на няколко бургаски школи създадоха вдъхновяващи творби, които ще стоплят десетки сърца.

„Ние не сме престанали да мислим за заслужилите бургазлии, творци, будители, хора на науката, които вече не са в активна възраст,  от първия ден на извънредното положение.  Много от тях ни потърсиха и на горещите телефони. В дните преди светлия християнски празник искаме с малък жест да им покажем, че ги ценим и обичаме“, заяви кметът Димитър Николов по повод инициативата, която стартира  преди светлите великденски празници.