Над 20 хиляди са починалите с COVID-19 в САЩ до момента

Само от началото на днешния ден са били регистрирани 1317 смъртни случая

Съединените щати днес станаха страната с най-много смъртни случаи с регистриран коронавирус и преминаха мрачния символичен праг от 20 000 починали, предаде Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че това се случва в момент, когато президентът Доналд Тръмп обмисля кога животът в страната, в която има над половин милион заразени (б.а. най-много в света), може да започне да се нормализира.
Смъртните случаи в САЩ на лица, зарезени с коронавирус, са около 2000 четири поредни дни. Най-тежка е ситуацията в град Ню Йорк и неговите околности.
Представители на здравните власти предупреждават, че смъртните случаи в страната може да достигнат 200 000 до края на лятото, ако безпрецедентните карантинни мерки, които спряха икономиката и оставиха повечето американци у дома, бъдат отменени след 30 дни, отбелязва Ройтерс.
По официални данни, компилирани от специализирания сайт Worldometer, до момента от коронавируса в САЩ са починали 20 064 души. Само от началото на днешния ден са били регистрирани 1317 смъртни случая.