15 невероятни техники за боядисване на великденски яйца

Можете сами да превърнете яйцата в произведение на изкуството

Традиционните бои за яйца не винаги са ефикасни. Няма домакиня, която не се е ядосвала, че цветовете не се получават както трябва. Ако имате нюх към изкуството и малко повече свободно време, може да използвате нетрадиционни начини и материали, за да боядисате оригинални яйца. Цветя, конци, ленти, дори и стара вратовръзка – всичко това може да влезе в употреба и крайният резултат да бъде изключително успешен. Предлагаме ви 15 нестандартни и интересни идеи за Великден. Някои от тях са толкова красиви, че ще ви бъде трудно да счупите черупките!

1. Потопете яйцето в разтвор от вода и захар, за да стане лепкаво. След това го поръсете с цветни сладкарски пръчици или оцветени кокосови стърготини. Може да използвате още сусам или цветна захар!
2. Потопеното в захарен сироп яйце може да се увие с разноцветни конци. Резултатът е истинско бижу.
3. Сложете цветя и листенца върху яйцето, увийте го в чорапогащник и го пуснете във вряща вода, в която предварително сте сложили шума от стар лук. Яйцето ще се получи с пъстра естествена шарка.
4. Натрошете черупки от едно-две яйца на ситно, след това боядисайте парченцата в няколко цвята. Залепете със захарен сироп черупчиците върху здрави яйца.
5. Увийте яйцето в стара вратовръзка и го пуснете да се вари във вода с оцет.
6. „Облечете” яйцата с плетиво на една кука.
7. Боядисайте яйцето от едната страна, след което добавете още вода към цвета, така че да стане по-блед. Повторете тези стъпки докато получите желания резултат.
8. Боядисайте яйцето с акварелни бои и нарисувайте детайли с молив.
9. Използвайте перманентен маркер.
10. Направете фигурки от цветно тиксо.
11. Залепете различни семена или макарони върху яйцата.
12. Изрежете мустаци от цветна хартия и ги залепете върху яйцата.
13. Залепете тънка лента от тиксо върху яйцето, след което го потопете в боята. Сменяйте позицията на лентата при всеки нов цвят и слой боя.
14. Увийте яйцата с дантела и ги потопете в боята.
15.Направете си мраморни яйца. Вземете сварено яйце и напукайте черупката му с помощта на лъжица, след което го поставете в боята за няколко минути.