БАЗ благодари на премиера и правителството за подкрепата

От асоциацията изразяват своята благодарност за огромната подкрепа

Българската асоциация на заведенията изразява своята благодарност за огромната подкрепа, която премиерът и българското правителство оказаха на бранша.

„Решението ДДС за заведения, заведения за обществено хранене и развлекателен сектор, категоризирани по Закона за туризма, да бъде намалено на 9% е мярка, от която се нуждаехме, за да възстановим бизнеса си в тази тежка ситуация и да запазим в максимална степен служителите си“, пише в обръщението на Асоциацията към министър-председателя.

„Намаляването на сивия сектор в бранша ни винаги е бил основен приоритет на нашата Асоциация, като смело можем да заявим, че до момента сме постигнали сериозни успехи при реализирането му. Вярваме, че намалената ставка на ДДС е поредната правилна стъпка в тази посока“, се казва още в него.

„Отлагането на влизането в сила на промените в Наредба Н-18 за срок от една година също е сериозна подкрепа за нас и ние сме убедени, че заедно с Министерството на финансите и НАП до 1 март 2021 г. ще изчистим всички спорни текстове в нея. Така, че да се получи работещ документ, който да бъде от полза за всички“, категорични са от БАЗ.

„Всяка една от останалите договорени помежду ни мерки доказва, че българското правителство разбира проблемите на нашия бизнес и ние сме благодарни за реакцията, която със сигурност ще помогне за неговото възстановяване и за запазване на работните места на хилядите, които изкарват прехраната си с него“, заявяват в заключение от БАЗ.