Защо покупката на нов дом е добра идея в момента?

В България отскоро се предлага кредит с фиксирана лихва за цели 30 години

Накратко казано - защото точно сега на пазара съществува разумно решение за жилищно кредитиране, което осигурява предвидимост и дава възможност за дългосрочни планове - планове с 30-годишен срок в бъдещето. Но тъй като краткият отговор едва ли е достатъчен, ще трябва да минем и през въпросите „сега ли“, „струва ли си“, „как да съм сигурен“ и други нормални колебания. 

Необходимост от жилищен кредит

Сегашната ситуация трансформира по един доста неочакван начин древната римска фраза „моят дом е моята крепост“. У дома се чувстваме защитени, а напоследък нашите „крепости“ се превърнаха в мултифункционални пространства, включващи фитнес зала, кино салон, класна стая и офис. И изведнъж видяхме дома си по различен начин – не просто като място, където се прибираме, а като пространство за живот. Съвсем естествено много от нас започнаха да се ориентират към търсене на домове с повече стаи, с тераси, дворни площи, както и с възможност за обособяване на домашен офис. Неусетно започнахме да правим планове за дома, който наистина искаме.

Ставаме все по-осъзнати за необходимостта от дом, който да отговаря на нашите нужди за спокоен и пълноценен живот, като това може да се постигне: чрез покупка на нов дом, строеж или довършване на жилище, или ремонт и подобрение на сегашното ни жилище. За финансовото обезпечаване и на трите варианта, може да се изтегли жилищен кредит. Защо сега е точният момент за такова решение? Отговорът става очевиден, когато прегледаш офертите на пазара.

Предвидимост на разходите за домакинствата

В България отскоро се предлага кредит с фиксирана лихва за цели 30 години. В Западна Европа и САЩ кредитите с фиксирана лихва за целия период са предпочитани от финансово образованите хора, основно заради тяхната сигурност и предвидимост им. Досега у нас липсваше подобен продукт, но вече се предлага от Пощенска банка с името „Супер жилищен кредит”. Предимството при него е, че клиентите могат да ползват фиксирана лихва за целия период на договора, като сами избират най-удобния за тях срок – 10, 15, 20, 25 или дори 30 години.  Така, ако сега кандидатстваме и изтеглим жилищен кредит с фиксирана лихва за 30 години, ще знаем какъв е гарантираният размер на лихвата чак до 2050 г. Възможността за дългосрочно планиране и спокойно управление на нашите лични финанси всъщност е най-добрата инвестиция в бъдещето, за която можем да мечтаем. А вече и да сбъднем.

Сега е времето да се присъединим към одобрените за кредит домакинства

Времето е ценно. Всеки, който има нужда от жилищен кредит, следва да действа сега, защото промоционалните  условия на „Супер жилищен кредит“ от Пощенска банка са валидни само до края на месец юли. От банката са се погрижили кандидатите да получават професионална консултация и пълно съдействие през целия процес - от кандидатстването до отпускането и последващото обслужване на кредита - за да бъдат спокойни по време на всяка една стъпка. В отговор на нагласите на клиентите и предвид най-новите дигитални тенденции, отскоро Пощенска банка предлага и безплатна онлайн консултация за жилищен кредит през мобилнoто приложение EVA Postbank, което може да бъде изтеглено от Google Play и App Store.   По този начин можем да получим цялата предварителна информация за жилищен кредит и дори да кандидатстваме за финансиране, без да е необходимо да посещаваме офис на банката.   Повече информация за жилищните кредити на Пощенска банка има  на www.postbank.bg