Инвестиционен проект "Алепу Вилидж" беше официално представен в интернет

Проектът вече има сайт, който може да бъде разгледан от потребителите

Инвестиционен проект "Алепу Вилидж" беше официално представен в интернет. Проектът вече има сайт, който може да бъде разгледан от потребителите.

"Уеб-представянето на проекта идва в отговор на поетия от нас ангажимент да представим публично проекта, както и поради невъзможността за широко медийно събитие в контекста на настоящата епидемиологичната обстановка. За нас, като екип, професионалното обяснение на всеки проект, зад който стоим, е изключително важно и вярваме, че предоставената информация ще внесе яснота по много от повдигнатите въпроси“, пишат инвеститорите.

Освен визуализации и архитектурна обосновка на проекта, на уеб страницата има и подробности за етапността на изграждането.

Според плановете туристическото селище ще се състои от апартаментни сгради с 87 жилища за сезонно ползване, заведение за обществено хранене, кафене, открит плувен басейн и зони за рекреация.

Сградите са разделени на отделни секции, свързани помежду си на ниво сутерен.

В подземната си част, сградите изпълняват ролята на укрепителна конструкция, която е оразмерена на свлачищен натиск. Тя вече е изпълнена като Етап 1.

Инвеститорите обясняват, че в разработването на проекта са се стремили към хармонично вписване на обемите на сградите в заобикалящата среда, в резултат от настъпилите свлачищни процеси, така че да не се презастрои теренът, да се остави достатъчно свободно пространство за озеленяване, рекреация и подход към плажа.

Живописното разполагане на сгради по стръмен терен е типично както за характерните български селища от периода на Възраждането, така и за емблематичните крайбрежни средиземноморски селища. Богатото озеленяване на свободните пространства, както и на покривите и терасите, правят проекта хармонична част от терена, категорични са от "Алепу Вилидж".