Мобилните технологии - движещата сила на хазартния бум

Общество

25-08-2020, 17:06

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Напредъкът на новите технологии е един от най-важните елементи в разрастването на онлайн хазартната индустрия през последните няколко години и превръщането и в един от най-перспективните сектори в близкото бъдеще. Глобaлният пазар на онлайн хазарта е оценен на повече от 53.5 млрд. долара за 2019-та, а очакванията са през тази година да надмине границата от 60 милиарда.

Увеличеното използване на смартфони също играе огромна роля в този ръст. Научни изследвания показват, че около 1/3-та от залозите в онлайн казина на територията на Европа са направени от телефон.

Всички сайтове са достатъчно добре оптимизирани и достъпни през смартфон, но производителите не се задоволяват само с това. Най-големите фирми в бранша са разработили отделно приложение, което да улесни максимално играта на потребителите. В тази статия ще се опитаме да разгледаме как мобилните технологии ще се отразят на бъдещето на онлайн казината.

Сайтовете за слот игри задават правилата

Въпреки, че големите хазартни компании имат влагат милиони средства в развитие, те все още изостават от слот сайтовете. Специализираните в ротативки компании са по-гъвкави и от рано уловиха новите тенденции. Най-големите хазартни компании имат мобилни приложения, но се развити основно за спортни залози и покер. Въпреки, че всички оператори предлагат и слот игри, те не са във фокуса на най-големите. 

С навлизането на пандемия и спирането на 90% от спортните събития по света, онлайн казината успяха да превземат изключително голям пазар и се очаква да стават все по-предпочитани в близкото бъдеще. Те позволяват на играчите да се наслаждават на любимите си слот игри постоянно. Представете си, че сте се излегнали удобно на дивана, наслаждавайки се на любимата си слот игра 40 супер хот.

Мобилните апликации и влиянието им при спортните залози

Не може да се отрече, че сайтовете за спорни залози първи откриха потенциала на мобилния хазарт и разработиха перфектни приложения, които спомогнаха на индустрията да порасне с няколко пъти в рамките на последните десетина години.

Инфраструктурата на спорните залози изцяло се базира на мобилността, която телефоните предлагат. Феновете вече могат да правят залози от всяко място: докато гледат мача в бара, от вкъщи, докато се забавляват с приятели и т.н. Залозите на живо се превърнаха в голямата крачка, която отвори вратите за растеж. Букмейкърите пък не спират да се развиват, предлагайки опции за все повече събития, пазари, затваряне на залози и т.н. Всичко това може да се случва в реално време и от удобно за играчите място.

Към това може да прибавим и фактът, че мобилните приложения имат „Лайв стрийм“ селекции, който позволяват картина на живо от голям брой спортни събития 24 часа в денонощието.

Навлизането на 5G технологията

Без съмнение, 5G ще доведе до нова революция в хазартния пазар. И сега онлайн казината разполагат с AR (добавена реалност) и VR (виртуална реалност) технологии, с който се стремят да осигурят нови усещания за своите клиенти. Свръхбързата 5G технология ще забърза тези процеси и ще направи онлайн казината максимално близки като изживяване до наземните алтернативи. 

Ключът е в разнообразието

Всички нови разработки имат една единствена цел. Да предоставят нещо ново и различно на потребителите. В това отношение онлайн алтернативите превъзхождат в пъти физическите казина. Процесът по пускането на нова игра или услуга трае няколко дни в един сайт и няколко месеца във наземно казино. Това е основният фактор, които привлича и задържа играчите.