Оставиха в ареста обвиняемият за грабежа в бензиностанцията в Бобов дол

Заплашил продавачката с пистолет и откраднал 4 400 лева

Районен съд - Дупница, под председателството на съдия Мая Гиздова, определи мярка за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на Кирил Г. от Бобов дол /на 31 години/. Той е привлечен като обвиняем за отнемане на 4 400 лв. от владението на продавач- консултант на бензиностанция, намираща се на входа на Бобов дол, след като я заплашил с пистолет и й казал „Давай парите“ - престъпление по чл. 198, ал.1 от НК /грабеж/.
Около 05,00 ч. на 22.08.2020 г. продавач-консултантът на бензиностанцията подготвила оборота от 4 400 лв. за предаване на инкасо автомобил. Пред вратата на бензиностанцията, която била заключена, застанало лице с качулка на главата, маска на лицето и ръкавици на ръцете. В едната си ръка държал чук, а в другата – пистолет. С помощта на чука счупил входната врата, като получил наранявания по ръката си. Влизайки в бензиностанцията, насочил пистолета към продавачката и й казал „Давай парите“. Уплашена и страхуваща се за живота си, тя дала посочената сума. След последвалите оперативно-издирвателни работи е задържан Кирил Г., който е привлечен като обвиняем за извършеното престъпление от Районна прокуратура -  Дупница, която внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Съдът счете, че от събраните по делото доказателства е налице обосновано предположение, че именно обвиняемият е извършител на престъплението, за което му е повдигнато обвинение и че е налице реална опасност същият да се укрие или да извърши ново престъпление. Касае се за тежко умишлено престъпление, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 - 10 години.
Определението на РС - Дупница, с което по отношение на Кирил Г. е взета най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за грабеж на 4 400 лв. от продавач на бензиностанция в Бобов дол, се изпълнява незабавно. То може да се обжалва и протестира с частна жалба и протест в 3-дневен срок пред Окръжен съд - Кюстендил.