Завърши седмият национален конкурс за любовна лирика "Горчиво вино"

Първа награда получава Ивелина Радионова от Провадия

Завърши седмият национленконкурс за любовна лирика "Горчиво вино". Журито, председателствано от литературния критик и издател Пламен Тотев и с членове – поетесите Петя Хантова и Катерина Кирянова – ръководител на Литературен клуб „Евтим Евтимов” при НЧ „Братя Миладинови-1914”, избра най-добрите творби, след което беше разкрита анонимността на авторите. Присъждат се следните награди:

 Първа награда ( диплом и договор за издаване на книга ) получава Ивелина Радионова от гр. Провадия за стихотворението "До Боянския майстор".

 Втора награда (диплом ) получава Ваня Статева от с.Порой, Община Поморие, за стихотворението "Тази късна любов".

Трета награда (диплом) получава Марина Александрова Алексиева от София за стихотворението "Ти и виното".

Поощрителна награда ( диплом) получава Анна Асенова от Петрич за стихотворението "Във танца на тишината".

За пръв път ще бъде връчена почетната Национална награда "Евтим Евтимов" на поетесата Маргарита Петкова за цялостния й принос в българската поезия.

Официалната церемония по награждаването ще се състои в София днес от 18 ч. в Литературния кът на Националното книжно изложение ”Алея на книгата” в пешеходната част на бул.„Витоша“, пресечката с ул."Н. Рилски" . Обичани български поети ще участват в литературното четене в памет на Евтим Евтимов и съпругата му Романъола Мирославова.