Борис Борисов - Samurai X: Намерих себе си в рапа (Видео)

Младият рапър представи новата си песен "Без промяна"

Младият рапър Samurai X представи новата си песен "Без промяна", с която дава заявка за сериозно присъствие на родната хип-хоп сцена за в бъдеще.

Зад псевдонима се крие 23-годишният Борис Борисов от Варна, който се съгласи да разкаже малко повече за себе си и музиката, която прави.

"Музиката общо взето е нещото, което ме изкарвало от много кофти състояния. Започнах да слушам рап като бях на 12 години, главно за да се впиша сред съучениците ми, което не стана, но за сметка на това намерих себе си в този стил", споделя младият рапър.

"Минах през какви ли не псевдоними преди да записвам песните си, но Samurai X остана, защото винаги намирам нов смисъл в него, но основният е, че самурай от японски се превежда служещ, а X е нещото на което служа, като смисъл на живота ми, което е неизвестно", разказва Борис.

"Песента в първоначалната си форма няма нищо общо като звучене с финалният продукт. Работихме по нея с Пламен Пасков-Herdz, който обработи песента. Той даде идеята да е по-мелодична и дори надхвърли очакванията ми. Инструменталът е правен от американски бийтмейкър, клипът е неофициален, аз му направих монтаж от два руски късометражни филма", споделя той.

"Накратко, песента разказва за това как много хората около мен пренебрегват музиката, която правя и как те са останали с впечатлението, че тя е една и съща. Също и затова дали си заслужава да се стремя към нещо, което е съсипало много хора, а именно славата. Целта й беше да накара хората да подкрепят малките изпълнители, защото те имат много повече нужда от подкрепата им, отколкото някой от по-известните изпълнители", посочва Samurai X.