Невяна Владинова взе участие в онлайн конференция, организирана от ФИГ

В двата дни на конференцията участваха около 800 души, представители на над 40 държави

Невяна Владинова и Християна Тодорова взеха участие в онлайн конференция на тема "Намиране на решения за уважителна култура и безопасна тренировъчна среда", организирана от ФИГ, съобщават от БФХГ.

В двата дни на конференцията участваха около 800 души, представители на над 40 държави. На две българки беше даден шанс да говорят по три теми - за доверието като взаимен процес, за справянето с амбициите на родителите и за уважението, което ръководството засвидетелства към треньорите. Владинова и Тодорова се представиха повече от блестящо. Наред с тях презентации направиха представители на Турция, Бангладеш, Нидерландия, Венецуела, Унгария, Германия, Ирландия, Исландия, Финландия, Швеция, Норвегия и Дания. Само двете българки говориха по повече от две теми.

"Щастливи сме, че презентацията на момичетата получи много добри отзиви на международно ниво, а колеги от различни държави са поискали презентацията ни, за да запознаят федерациите си с нея. Благодарим на Невяна и Християна за поредното добро представяне на България!", заявиха от БФХГ.

България отказа участие на онлайн турнира по художествена гимнастика, организиран от Русия, който трябваше да се проведе утре. Причината е четири положителни теста за COVID-19.

"Българският национален отбор няма да вземе участие в онлайн турнира на Русия. Причината е, че в отбора има четири положителни теста за Ковид-19", обявиха късно снощи от родната централа.