Изтича срокът за кандидатстване по програма „Старт на кариерата”

Животът

29-10-2020, 13:43

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Агенцията по заетостта напомня, че утре, 30 октомври, е крайният срок, в който дипломирани младежи без професионален опит могат да подават документи за кандидатстване по програма „Старт на кариерата”. Освен в бюрата по труда в страната, през цялото време заявления ще се приемат и по електронен път чрез публикувания на сайта на Агенцията по заетостта формуляр.

За да участват в програма „Старт на кариерата”, кандидатите трябва да са на възраст до 29 години, ненавършени до 30 октомври 2020 г. включително, и да имат висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място. Други условия са да са регистрирани в бюрото по труда като безработни или заети търсещи работа лица и да нямат трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

Списъците на обявените работни места, пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, в т. ч. електронно заявление, са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта – тук. Консултации и съдействие могат да бъдат получени във всички бюра по труда в страната.

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен