Бойко Борисов: Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява

Политика

29-10-2020, 14:17

Снимка:

архив

Автор:

bulgaria.utre

Всичко от Автора

Потреблението на незаконни цигари у нас продължава да намалява и през първото полугодие на 2020 г. Това написа премиера Бойко Борисов в профила си във Facebook.
Данните са от традиционното проучване на "Инициативата срещу незаконната търговия". Отчетените нива и през двете тримесечия на 2020 г. са по-ниски спрямо нивата от края на миналата година: за първото тримесечие на 2020 г. е 1,8%, за второто тримесечие е 2,6%, при 3.1% за последното тримесечие на 2019 г. А през 2010 г. незаконните цигари са 34,5%, посочва премиерът.
"Данните категорично потвърждават досегашната положителна тенденция на устойчиво намаляване на потреблението на цигари, непредназначени за българския пазар. Това е и най-яркото доказателство, че институциите бележат постоянен успех в борбата с контрабандата. Добрите резултати водят и до висока събираемост на приходите в бюджета. Това ни дава възможност постоянно да разширяваме политиките в помощ на хората в настоящата сложна обстановка. Благодаря на „Инициативата срещу незаконната търговия“, чийто организатори дори по времето на пандемия успяха да проведат това важно проучване", допълва Борисов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен