Петър Жеков: Камбуров играе 10 години повече от мен

Спорт

26-11-2020, 13:07

Снимка:

efirbet.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Легендарният Петър Жеков е най-големият реализатор в историята на родното първенство. Нападателят на ЦСКА 1948 Мартин Камбуров е много близо до постижението му. 76-годишният Жеков, който е първият български носител на „Златната обувка“, коментира пред Efirbet случващото се в ЦСКА, в националния отбор, ситуацията с коронавируса и головия рекорд, който скоро може да не бъде негово притежание.

Г-н Жеков, нека започнем от случващото се в ЦСКА. Пристигна Бруно Акрапович, а от два дни и Алан Пардю. Смятате ли, че това са правилни ходове?

Нека назначат още някого, ако искат. Не съм на работа в клуба и няма какво да коментирам. Аз не знам какво се случва отвътре. Съгласен съм за треньора, но за другите не съм. Всичко беше хубаво, само треньор беше нужен.

Акрапович ще се справи ли с напрежението в ЦСКА?

Няма разлика в напрежението, независимо дали е ЦСКА или Локо (Пловдив). Бил съм треньор в ЦСКА и знам. Само трябва да се нагоди към тези различни характери в съблекалнята. Ако не го направи – няма да стане работата. Той се справи в Пловдив добре, а тук са по-послушни и вярвам, че ще се справи.

А ще има ли нужното време, за да се справи?

Явно ще има време, няма проблем.

Това означава, че още по-дълго ще се задържи головият Ви рекорд. Камбуров усилено Ви гони и доближава.

Той обаче е на 40 години, а аз на 30 спрях. Той играе по четири пъти, аз съм играл по два пъти. Ако бях играл до 40, но не ме оставиха.

Виждаме, че младежите се справят добре.

Те и мъжките национали се справяха добре при младежите, но виждаме сега. Нека не бързаме. 

 

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.