Цанко Цветанов: Лудогорец върви надолу от 3-4 години, ЦСКА гради нещо, а после го разрушава

Спорт

26-11-2020, 13:56

Снимка:

betenemy.com

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цанко Цветанов е един от героите в САЩ 94. Един от тези, които изпълняваха предназначението на футбола – игра, създадена да носи радост и удоволствие на хората.

Сега феновете могат само да въздишат с облекчение, когато гледат видеозаписи от играта на онзи наш държавен тим, след като не изпитват емоции от футбола, който се играе по нашите терени и от продукциите на националния отбор.

В интервю за Бетенеми, Цанко Цветанов говори за водещите клубове у нас, посочва защо футболът ни страда и изразява опасения, че ако няма промяна, Царят на спортовете ще спре да е актуален в България.


Г-н Цветанов, харесва ли Ви футболното първенство тази есен?
Харесва ми, че има първенство, тъй като знаете как се отразява пандемията от Ковид във всички сфери на живота. Иначе ми прави впечатление отстъплението, което продължава при Лудогорец.

Кое Ви кара да смятате така?
От спортно-техническа гледна точка Лудогорец върви надолу от 3-4 години. Но липсата на конкуренция у нас го държи на върха. Основният проблем в клуба от Разград е, че там фигурата не е треньорът. Казано по друг начин, не оставят треньора да работи така както той иска, за да развие своите идеи и виждания. Навсякъде по света треньорът е №1 в един клуб. Да, има ръководители, но те го оставят да работи спокойно и не му се месят в работата.

Може ли ЦСКА да прекъсне хегемонията на Лудогорец?
При ЦСКА проблемът е, че събраха много добри атакуващи футболисти, но се получи дисбаланс, диспропорция в състава. Това е така, защото защитата и вратарят им не са на нивото на атакуващите играчи. В ЦСКА градят нещо до един момент, а после го разрушават, тъй като нямат търпение да чакат за резултати и трофеи. Всички тези неща им пречат да са първи.

Възможно ли е Локомотив (Пд) и Берое да се намесят в битката за титлата?
Не ми се вярва. При Локомотив очаквам отстъпление като игра и резултати. В Берое проектът е добър, но не се знае какво развитие ще се получи. Мисля, че тази година максимумът на заралии ще е третото място. Ако всичко се развива по план при тях, догодина могат да имат по-сериозни амбиции.

Да се върнем към ЦСКА. Ще излязат ли от групата си в Лига Европа?
Много трудно. Мачът им в четвъртък е определящ. За да запазят шансове за второто място, трябва да победят швейцарците.

Цялото интервю можете да прочетете ТУК.