Разкриват 7 кабинета в областта за ваксиниране срещу Ковид 19

Животът

17-12-2020, 17:09

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проект на пътна карта относно ваксиниране за COVID-19 на територията на област Велико Търново е представен днес по време на заседание на Областния кризисен щаб. В проекта са включени създаването и организацията на работата на имунизационните кабинети, имунизационните екипи, доставката и разпространението на ваксините съгласно Националния план за ваксиниране.

РЗИ – Велико Търново отговаря за Район 2, който включва областите Велико Търново, Русе, Габрово, Плевен и Ловеч. Фаза 1 от Националния план за ваксиниране включва ваксинирането на медицински персонал в лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник-фармацевти и др.

В РЗИ – Велико Търново са постъпили списъци с броя на желаещите да се ваксинират медицински специалисти. До 24 ч. след доставката на ваксините ще се изискат актуални списъци.

За Фаза 1 в проекта на пътна карта относно ваксиниране за COVID-19 на територията на област Велико Търново бе предложено да се разкрият 7 временни имунизационни кабинети на територията на областта. Единият ще е в РЗИ – Велико Търново. В кабинет в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ Велико Търново ще се поставят ваксини на медицинските специалисти от МОБАЛ и Центъра за спешна медицинска помощ. В Стара болница ще се ваксинират желаещите медицински специалисти от Комплексен онкологичен център – Велико Търново, Кожно-венерически диспансер, бившия Психодиспансер, Специализираната белодробна болница „Д-р Трейман“. В кабинет в ДКЦ 1 – Велико Търново, в който да се поставят ваксини на медицинските специалисти в извънболничната помощ.

Друг кабинет ще е в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ Горна Оряховица, в който да се поставят ваксини на медицинските специалисти от МБАЛ – Горна Оряховица, спешна помощ и специалисти от доболничната помощ в Горна Оряховица. Тук ще се ваксинират и медицинските специалисти от Елена и Златарица.

Тези от Полски Тръмбеш ще се ваксинират във Велико Търново, а медиците от Сухиндол - в кабинета за ваксиниране в Павликени.