Пирин е готов за Първа лига - анализ на шансовете на отбора за промоция

Спорт

12-01-2021, 17:00

Снимка:

Betenemy

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Със сигурност спортните фенове следят с особен интерес развитието в професионалното футболно първенство, но нека не забравяме, че истинските спортни запалянковци изобщо не се лишават от емоцията, която се предоставя с любезното съдействие на останалите две лиги. В последните спортни седмици можем да забележим, че именно във Втора лига се оформя едно много вълнуващо дерби между лидерите на групата. Към този момент можем да забележим, че липсва особена разлика между футболистите на Локомотив София и Пирин Ботевград

За да може интригата да бъде пълна, двата отбора не се различават по абсолютно нищо. Можем да забележим, че изиграните срещи са равен брой - 15, победите са точно 10, загубите само 3, а разликите се наблюдават в отбелязаните голове - Пирин Ботевград може да се похвали с 3 отбелязани гола и само един допуснат в повече. Резултатът от това уравнение може да ни покаже, че в следващите седмици ще гледаме една страховита битка за промоция, която може да измести дори основното първенство. 

И най-важното е, че в групата не се води частна битка за първото място, на 3-то място можем да забележим отборът на Кариана, който изостава само с една точка, следвани от Лудогорец II, които изостават с 3 точки. Изненадата на групата обаче е осезаема, Пирин завършиха миналия сезон на далечното и не толкова престижно 11-то място, а днес очевидно са готови да обърнат цялото класиране и да демонстрират класа в професионалното първенство. И това не трябва да ни изненадва, особено след като в първа лига можем да видим отбори, които не могат да оправдаят своето присъствие. 

А и сме сигурни, че има достатъчно фенове, които с голямо удоволствие и интерес биха проследили развитието в професионално ниво. Към тях трябва да добавим и вниманието на бет 365 бонуси, където можем да следим и отблизо развитието на Втора лига, както и да се възползваме от разнообразните възможности за футболна прогноза. А и нека не забравяме, че именно този клуб се смята за люлка на футболни таланти, особено след като е дал достатъчно футболисти на родния и световен футбол. 

Ето защо отборът на Уорън Фийни към този момент очевидно прави доста сериозни чудеса за отбора, а що се отнася до януари, възнамерява да намери още таланти, с които смело да продължи напред. Обикновено бихме могли да заявим, че даден отбор има нужда от промяна, търсене на нова формула за успех, евентуално пренареждане, но в този случай просто липсват всякакви критики, единствената разлика е просто един допуснат гол в повече, а можем да забележим, че този негатив е туширан с два гола повече във вратата на противника. 

А и можем да бъдем сигурни, че феновете също одобряват английското присъствие на терена. Не трябва да забравяме, че автор на редица попадения в това отношение е г-н Преслав Йорданов, който през настоящия сезон може да се похвали с 12 попадения. Красимир Станоев не е простил на противниковата мрежа 5 пъти, следван от Антон Каракачанов с три попадения и Джон-Кристоф Аийна също с толкова. 

Предстои да разберем какво следва за отборът на Ботевград, особено след като следващият мач ще бъде излъчен на 13 февруари, до тогава отборът трябва да се постарае да привлече правилните хора, а след това да продължи добрата работа. Не трябва да забравяме, че все пак говорим за отбор, който 4 пъти е бил финалист в турнира за Купата на България, а можем само да си представяме какви изненади предстоят, ако Пирин направи следващата стъпка напред.