Ще изплува ли Етър от дъното на Първа лига през пролетта?

Спорт

15-01-2021, 09:00

Снимка:

Efirbet

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Не всеки футболен отбор може да се похвали с добро начало или развитие в професионалната лига. Началото на сезона беше обещаващ по няколко причини - първо успяхме да видим трансфера на Монтана и играта им при професионалистите и второ - промяната на статуквото сред отборите оставяше впечатлението, че през настоящият сезон ще продължим да гледаме добър футбол. И ако погледнем точковият актив в класирането, можем да бъдем категорични, че всяка среща се води за мечтаните три точки. 

За жалост този сценарий не важи за всички отбори и ако погледнем към дъното на класирането, можем да видим, че отборът на Етър Велико Търново се намира в изключително труден период. Дълго време - в продължение на около 2 месеца, отборът така и не успя да постигне една победа и най-доброто възможно постижение беше равенство, което също може да се смята за особен успех. Опитът показва, че точно тези представяния в даденото класиране могат да говорят за една особено позната криза, която често се изразява в липса на разбирателство между играчите, ръководството и още много други подводни камъни. 

Създаването и контролирането на отбор е особено трудна задача и изисква уменията на съвършено парламентьорство и когато няма успех, наблюдаваме точно този резултат. Феновете на Етър със сигурност са имали по-сериозни надежди за представянето на отбора. В последствие стана ясно, че много фактори са повлияли и соченето с пръст не може да се смята за най-разумното действие. 

На първо място можем да видим, че дори треньорът Александър Томаш е имал проблеми със селекцията и след паузата оценява факта, че най-накрая има възможност да привлече правилните хора. Даниел Младенов ще се притече на помощ на Етър, а компания правят Симеон Мечев, Венелин Филипов и Ловре Кнежевич. 

Томаш дори възнамерява да намери централен защитник, а предпочитанията за него са да бъде българин. В редиците на Етър се очаква и евентуалното постъпване на футболист от Панама, който обаче ще забави своето пристигане. На този етап нападението остава в ръцете на Преслав Боруков, макар и често да чуваме за спекулации и преговори с други отбори. 

Спортните фенове могат да направят своята прогноза за представянето на отбора, използвайки Winbet начален бонус за още по-добри условия, а с оглед на попълването на бронята, можем да очакваме малко по-различно представяне. Със сигурност в подобни ситуации можем да видим кои играчи милеят за своя тим и кои изпълняват ролята на наемници. Тук обаче идва големият проблем и най-важен въпрос: какво ще се случи на пролет? 

На първо място можем да започнем да се надяваме на факта, че кризата ще е приключила и отборът може да има ново начало. Следващата важна стъпка е да се поставят по-адекватни и разумни цели - няма как да говорим за гонене на трофеи, но за Етър ще е голяма победа, ако успеят да напуснат групата за изпадане, а веднъж щом се сформират като отбор, могат спокойно да започнат да се доказват през следващия сезон. 

Един поглед към настоящото класиране ще даде малко повече надежда, защото на този етап е необходима една победа, за да може отборът да се нареди сравнително далече от дъното. Необходими са около 4 точки, за да се напусне зоната на изпадане, а след това е необходимо задържането на позицията със зъби и нокти. Практически е доста трудно да се изисква нещо по-високо, времето в скандали и изчистването на вътрешните борби между играчите и ръководството успя да отреже крилата на отбора, но поне има надежда за излизането от застрашената точка. 

Нека не забравяме, че ситуацията няма как да се влоши повече, следователно тук идва време за резултати и след като треньорът е доволен, трябва най-накрая да оправдае своето присъствие, както и да направи толкова необходимото чудо.